compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Stevie' en 'Interesting Times' winnen op IDFA

Stevie' en 'Interesting Times' winnen op IDFA

Michael Moore geeft Joris Ivens-lezing

30-11-2002 Op de slotavond van IDFA werden gisteren 'Stevie' van Steve James en de Chinese film 'Interesting Times' van Jichuan Duan als beste documentaires bekroond.

Delen op facebook

De egodocumentaire Stevie van de Amerikaan Steve James (bekend van Hoop Dreams) wint de VPRO Joris Ivens Award 2002. De prijs (een beeldje en €12.500) voor de beste lange documentaire werd afgelopen vrijdag (29-11-2002) uitgereikt door juryvoorzitter Jonathan Stack.

Andere winnaars tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) zijn de Fransman Lech Kowalski met de de film "On Hitler's Highway" (speciale juryprijs), de Chinees Jichuan Duan met de korte documentaire "Intersiting Times: The secret of my succes" (Zilveren Wolf) en de Fin Mervi Junkkonen met "Barbeiros" (International Film Critics Award).

De openingsfilm Bowling for Columbine van de Amerikaan Michael Moore kreeg de publieksprijs. Moore is vooral bekend van zijn series voor de BBC, momenteel is hij bezig met een theaterprogramma in Londen. Tijdens een direct telefoongesprek beloofde hij de eerste Joris Ivens-lezing te geven volgend jaar.

De vijftiende editie van de IDFA trok een recordaantal (97.000) bezoekers.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.