compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Stone ontkent filmplannen Venezuela

Stone ontkent filmplannen Venezuela

Chávez bracht geruchten de wereld in

23-5-2006 Carácas - De Amerikaanse filmmaker Oliver Stone ontkent dat hij de staatsgreep van 2002 tegen de Venezolaanse president Hugo Chávez zou verfilmen.

Delen op facebook

Stone staat bekend om het maken van politiek getinte films als JFK (1991) over moord op Kennedy, "Salvador" (1986) over de Amerikaanse betrokkenheid bij de burgeroorlog in El Salvador en Nixon (1995) over de neergang van de Amerikaanse president Nixon na de Watergate-affaire. Volgens de Venezolaanse president Hugo Chávez zou Stone samen met de Britse producent John Daily de mislukte staatsgreep van 2002 verfilmen. De militaire staatsgreep duurde 47 uur en eindigde door de opstand van Chávez-aanhangers. De plannen voor de verfliming zou Stone volgens Chávez bekendmaken op het filmfestival in Cannes.

Stone verwijst geruchten over de plannen echter naar het rijk der fabelen. De Amerikaanse regisseur is momenteel bezig met de opnames van World Trade Center, over twee agenten die terecht komen onder het puin van de Twin Towers na de aanslagen van 9/11. De film gaat in augustus in de VS in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.