compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Stone wil invasie Afghanistan verfilmen

Stone wil invasie Afghanistan verfilmen

Boek 'Jawbreaker' zal als basis dienen

17-10-2006 LOS ANGELES - Oliver Stone wil na World Trade Center, zijn verfilming van het drama van 9/11, zich gaan richten op de invasie van Afghanistan en de jacht op Osama Bin Laden, dat maakte Paramount Pictures gisteren bekend.

Delen op facebook

De film zal deels gebaseerd zijn op het boek 'Jawbreaker', een recent boek waarin de aanvallen van het Amerikaanse leger op de al Quaeda-bolwerken in de Tora Bora-regio worden beschreven. Het boek beweert dat de VS een gerede kans hadden om Osama Bin Laden op te pakken. Oliver Stone en Paramount hebben de rechten voor de boekverfilming al maanden geleden bemachtigd. Stone wilde echter voorkomen dat World Trade Center meegezogen zou worden in de controverse rond de filmplannen.

Stone (JFK, Nixon) verklaarde geen politieke film te willen maken van Jawbreaker. Hij wil dezelfde lijn volgen als in de film World Trade Center, die hij zelf zijn minst politieke film noemt.

De verfilming van 'Jawbreaker' komt naar verwachting in 2008 uit in de VS. Op dit moment draait World Trade Center in de Nederlandse bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.