compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Strijd om sequel Dick Tracy

Strijd om sequel Dick Tracy

Regisseur in de clinch met producers om rechten

17-5-2005 LOS ANGELES - De film Dick Tracy krijgt een vervolg. Hoe dit vervolg eruit gaat zien hangt af van de uitkomst van de rechtzaak die Warren Beatty heeft aangespannen tegen Tribune Co.

Delen op facebook

In 1990 produceerde en regisseerde Warren Beatty de film Dick Tracy, waarin hij zelf ook nog de hoofdrol speelde. Beatty verkreeg de rechten van de Amerikaanse krant The Tribune in 1985. Voor de productie van Dick Tracy hevelde Beatty de meeste rechten over naar Disney, waarmee hij de film produceerde. Hij behield echter het recht om zelf nog een project rondom de stripdetective te maken.
Het blijkt dat The Tribune na een informeel gesprek met Disney delen van de rechten op Dick Tracy weer heeft bemachtigd. Beatty is van deze overdracht nooit op de hoogte gesteld. De vraag is echter of The Tribune hiermee rechtmatig heeft gehandeld.
Zowel Beatty als The Tribune willen de stripheld in een vervolg laten figureren. The Tribune denkt echter aan een televisieserie, terwijl Beatty een vervolgfilm wil maken. De verwachte opbrengsten van dat vervolg ($30 miljoen) zijn nu de inzet van de rechtzaak.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.