compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Subsidie 'fantastisch' filmfestival

Subsidie 'fantastisch' filmfestival

Lifetime Achievement Awards voor Harryhaudsen en Naschy

AMSTERDAM - Voor de 21ste keer vindt in Filmmuseum Cinerama, Melkweg Cinema en Paradiso het Amsterdams Fantastic Filmfestival (AFFF) plaats.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Voor het eerst ontvangt het festival vanaf dit jaar structurele subsidie uit het Kunstenplan van de Gemeente Amsterdam en de Cultuurnota van het Ministerie van OC&W. Deze meerjarige ondersteuning bestrijkt de periode 2005 tot en met 2008. Met name de ondersteuning vanuit de Cultuurnota was lange tijd onzeker, waardoor het voortbestaan van het AFFF aan een zijden draadje kwam te hangen. Aanvankelijk werd bekend gemaakt dat het AFFF, evenals diverse andere culturele instellingen, ondanks een positief advies van de Raad voor Cultuur geen geld zou ontvangen wegens bezuinigingen op cultuur. Later werd deze afwijzing na interventie door een kamermeerderheid onder aanvoering van D66 alsnog ongedaan gemaakt. Met de meerjarige financiële steun van de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van OC&W kan het AFFF in de komende vier jaar verder werken aan de professionalisering en groei van het festival.
Het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF) vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 15 juni. Tijdens deze 21ste editie van het AFFF zullen ongeveer 30 films in de genres fantasy, thriller, anime, cult, horror en science-fiction een Nederlandse première beleven.
Tijdens het AFFF zullen Lifetime Achievement Awards worden uitgereikt aan de Amerikaanse stop motion pionier Ray Harryhausen en de Spaanse acteur, scenarioschrijver en regisseur Jacinto Molina alias Paul Naschy.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.