compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tarantino showt favoriete B-films in Italië

Tarantino showt favoriete B-films in Italië

6-9-2004 VENETIE - De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino is in Venetië om tijdens het filmfestival zijn favoriete Italiaanse films te presenteren. In het retrospectief zitten films als 'Cannibal Holocaust', 'Orgasm' en 'The Big Gundown'.

Delen op facebook

Het 61e festival van Venetië duurt tot en met het komend weekeinde. Op een persconferentie in Venetië zei Tarantino, de regisseur van onder meer Pulp Fiction en Kill Bill: Vol. 1, dat veel van de door hem uitgekozen films hem hebben geïnspireerd. Spaghettiwesterns en Italiaanse politiefilms uit de jaren '70 bijvoorbeeld gaven hem inspiratie voor Kill Bill: Vol. 2.

Tarantino zocht ongeveer twintig films uit, waarvan er enkele uit zijn privé-collectie komen. De meeste zijn gemaakt tussen 1959 en 1974 en hadden weinig succes.

De organisatie van het filmfestival stelde Tarantino nog enkele titels voor. ''Ik kon het niet geloven, die wilde ik mijn hele leven al zien'', aldus de regisseur. Het retrospectief maakt deel uit van een groot project over de verborgen geschiedenis van de Italiaanse film.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.