compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ten Haaf krijgt hoofdrol in 'Sportman van de Eeuw'

Ten Haaf krijgt hoofdrol in 'Sportman van de Eeuw'

15-5-2004 CANNES - Acteur Jochum ten Haaf gaat de hoofdrol vertolken in de film 'Sportman van de Eeuw'. Dat heeft producent P. Voorthuysen vrijdag bekendgemaakt. De 25-jarige Ten Haaf oogstte de afgelopen jaren succes in Londen en op Broadway met zijn vertolking van Vincent van Gogh.

Delen op facebook

Sportman van de Eeuw wordt zijn eerste grote filmrol. De film vertelt het verhaal over de Friese paalzitter Taeke die tegen de achtergrond van het verval van het communisme moet kiezen tussen zijn favoriete sport en zijn grote liefde. Ricky Koole en Bastiaan Ragas vertolken de andere hoofdrollen. Voor musicalster Ragas, onder meer bekend als Radames in de musicalhit 'Aida', wordt Sportman van de Eeuw zijn filmdebuut.

De regie ligt in handen van Mischa Alexander, die als scenarist eerder verantwoordelijk was voor producties als All Stars en Volle Maan. De film wordt Friestalig. De Italiaan Ennio Morricone componeert de muziek.

''Het is een epische film, maar dan in het decor van de kenmerkende Hollandse kneuterigheid'', vertelt Ten Haaf enthousiast. ''Het wordt een soort Friese Gone with the Wind. Het verhaal gaat over zoveel meer dan alleen maar een paalzitter. Het wordt ook een veel turbulentere film dan je bij dat onderwerp zou voorstellen.''

De acteur speelde eerder bijrollen in The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story van Peter Greenaway, het BBC-drama 'Charles II' en de Nederlandse actiekomedie Amazones. De opnames van Sportman van de Eeuw moeten dit najaar plaatsvinden. De bedoeling is dat de film op het Nederlands Filmfestival 2005 in première gaat.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.