compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 24-9 t/m 30-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tenet heeft een sterk openingsweekend

Tenet heeft een sterk openingsweekend

De film Tenet heeft een sterk weekeinde achter de rug: in Nederland haalde de film ruim 1,5 miljoen euro op en totaal internationaal 53 miljoen. De film gaat komende week pas in de VS in première en daar wordt ook verwacht dat het 'volle zalen' zal trekken.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het succes van Tenet is bijzonder, want de film haalt deze cijfers terwijl er vanwege de corona-maatregelen niet zoveel stoelen beschikbaar zijn per zaal. In Nederland hebben bioscopen zoals VUE veel films geschrapt en in meerdere zalen tegelijk de film vertoond.Het sciencefiction-epos, waar lang naar uit gekeken werd, had de sterkste start in het Verenigd Koninkrijk, waar het $ 7,1 miljoen verdiende. Tenet werd dit weekend gelanceerd op 41 internationale markten, waaronder Frankrijk ($ 6,7 miljoen), Korea ($ 5,1 miljoen) en Duitsland ($ 4,2 miljoen). Volgend weekend opent de Warner Bros.-film in de VS, Rusland en China.

John David Washington in TENET © 2020 Warner Bros.

John David Washington in TENET © 2020 Warner Bros.De speelfilm Tenet kost $ 200 miljoen om te produceren, en nog vele miljoenen om op de markt te brengen. Zelfs onder normaal omstandigheden zou dat prijskaartje het zeer uitdagend hebben gemaakt om uit de rode cijfers te komen. Maar industrieanalisten vinden het bemoedigend hoe snel China, de op een na grootste bioscoopmarkt ter wereld, herstelde nadat de theaters weer opengingen. De kassa in het Verre Oosten heeft al enorme kaartverkopen gezien van oorlogsfilm "The Eight Hundred" en romantische komedie "Love You Forever". Zonder spannende gebeurtenissen lijkt het er op dat Tenet winst gaat draaien.De cijfers van Tenet zijn voor Nederland indrukwekkend, dit jaar opende 1917 met €1,51 miljoen, dus daar gaat deze film sowieso overheen. De eerdere film van Christopher Nolan The Dark Knight Rises (2012) opende toen met een indrukwekkende €1,4 miljoen.

Voorlopig krijgt de film Tenet wel een zogenaamde 'unicorn' status in 2020, want tenzij er snel nieuwe blockbusters gereleased worden stevent dit jaar als de slechtste jaar van afgelopen 25 jaar.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.