compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Teruggevonden Valentino film gerestaureerd

Teruggevonden Valentino film gerestaureerd

Filmsterren Valentino en Swanson samen in één film

1-2-2005 AMSTERDAM - Het filmmuseum presenteert de nieuwe resteuratie van de vorig jaar teruggevonden film Beyond the Rocks. Filmhistorici waren al bijna driekwart eeuw op zoek naar deze klassieker.

Delen op facebook

Beyond the Rocks leek spoorloos verdwenen. Het enige wat van de film restte, was een strook nitraat van één minuut, die sinds 1976 in de collectie van het Filmmuseum rust. Groot was dan ook de verbazing toen de film in de nalatenschap van een filmverzamelaar opdook. Eindelijk kon deze beroemde stille film in volle luister worden hersteld. Het Filmmuseum beschikt daarmee over een werkelijk unieke kopie.
Beyond the Rocks is een klassiek melodrama over onmogelijke liefde. Het is de enige film uit de stille-filmperiode (1895 – 1928) waarin de destijds grote filmsterren Rudolph Valentino en Gloria Swanson samen optreden en Beyond the Rocks maakt derhalve een uniek onderdeel uit van de filmhistorie.
Het Filmmuseum besloot ook een moderne versie van Beyond the Rocks te produceren, en nodigde Henny Vrienten uit een score te schrijven. Henny Vrienten, filmcomponist en muzikant, schreef zijn eerste filmcompositie voor de Nederlandse speelfilm "De prooi" (1985). De laatste jaren werkte hij onder meer aan de muziek voor Pietje Bell, The Discovery Of Heaven en Left Luggage.
Op 5 april, tijdens de tweede editie van de Filmmuseum Biënnale, beleeft de film zijn wereldpremière. Van 5 en 10 april draait de film in Pathé Tuschinski (Amsterdam) en Van 6 t/m 10 april Filmmuseum Cinerama (Amsterdam). Vanaf 26 mei is Beyond the Rocks in de Nederlandse bioscopen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.