compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Thailand boycot bekroonde Nederlandse drugsfilm

Thailand boycot bekroonde Nederlandse drugsfilm

6-2-2004 BANGKOK/AMSTERDAM - De Thaise autoriteiten boycotten de Nederlandse film 'Moonlight'. Het drugsgebruik in de film stuitte de Thaise censuur ernstig tegen de borst. Dat heeft producent Staccato Films donderdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Producent E. Rechsteiner heeft vorige week in Bangkok naar aanleiding van de censuur een speciale persconferentie belegd om de film toe te lichten. Ten overstaan van de Thaise media probeerde Rechsteiner duidelijk te maken dat de film geenszins het gebruik van drugs propageert, maar juist gezien moet worden als een waarschuwing tegen het gebruik ervan.

Moonlight vertelt over de vriendschap tussen een Afghaanse drugskoerier en een 14-jarig meisje uit het Gooi. De film van Paula van der Oest snijdt behalve drugsgebruik ook thema's aan als mensensmokkel, pubertijd en de relatie tussen tieners en hun ouders.

De Thaise censuur had eerder al een aantal scènes uit de film gehaald. ''Alle tepels en de blowscènes waren er al uitgesneden'', licht een zegsvrouw van Staccato Films toe. ''Voor de kijkers sloeg het verhaal op een gegeven moment nergens meer op. De kinderen lopen enige tijd stoned over straat, maar je begrijpt eigenlijk helemaal niet meer waarom ze nu eigenlijk zo raar doen.''

Voor de Thaise distributeur dreigt een strop omdat deze al aanzienlijk had geïnvesteerd in een groots opgezette advertentiecampagne. Deze richtte zich nadrukkelijk op de tieners. In antwoord op de persconferentie beloofde de Thaise censuur overigens een herkeuring.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.