compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Thailand sluit strand van film The Beach

Thailand sluit strand van film The Beach

Duizenden dagelijkse bezoekers vervuilen te veel

1-6-2018 : Reizende filmliefhebbers die het beroemde strand uit de backpackersthriller The Beach (2000) willen bezoeken, zullen even geduld moeten hebben. Thailand sluit het paradijselijke strand bij Maya Bay namelijk tijdelijk omdat de toeristen er een troep van maken.

Delen op facebook
Het beroemde strand uit 'The Beach' (c) 2000

Het beroemde strand uit 'The Beach' (c) 2000

Dat melden Business Insider en de BBC. Het strand was al een populaire bestemming, maar is dankzij de thriller met Leonardo DiCaprio extra in trek bij toeristen.

Het strand lijkt weinig op het idyllische, verlaten paradijs in de film van Danny Boyle. Dagelijks bezoeken duizenden mensen het strand, die de omgeving vervuilen, terwijl de motorboten in het water schade toebrengen aan het koraalrif.

Het strand zal niet voor eeuwig worden gesloten. Op 30 september zal Thailand kijken of de situatie is verbeterd en dan het strand eventueel weer openen. Het land is voor een groot deel van haar inkomsten van toerisme afhankelijk.


The Beach
In The Beach ontdekt backpacker Leonardo DiCaprio een verlaten strand, waar een groep backpackers in afzondering leeft. Al snel blijkt dat het leven daar niet zo paradijselijk is als het lijkt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.