compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 27-2 t/m 4-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > The Big Short doet goede zaken bij PGA awards

The Big Short doet goede zaken bij PGA awards

25-1-2016 : The Big Short heeft dit weekend de Darryl F. Zanuck Award gewonnen bij de PGA Awards voor beste film van het jaar. En dat is wederom een belangrijke voorspeller van de Oscars.

Delen op facebook
Steve Carell en Ryan Gosling plays in The Big Short.

Steve Carell en Ryan Gosling plays in The Big Short.

De PGA award wordt uitgereikt door de Producers Guild of America en diegene die daar de beste film wint, wint heel vaak de Oscar voor beste film. Maar liefst 19 van de 26 keer won de PGA-winnaar ook de Oscar. De laatste keer dat dit niet gebeurde was in 2006 toen Little Miss Sunshine de Oscar won terwijl de PGA-award naar The Departed ging.

Dit maakt de Oscar race dit jaar extra spannend. Velen denken dat de grote prijzen verdeeld zullen worden tussen The Revenant en Spotlight. We moeten dus ook rekening houden met The Big Short.

The Big Short kwam afgelopen donderdag uit in Nederland en gaat over een paar slimme investeerders die aan zien komen dat de economie op instorten staat. Ze maken gebruik van de mogelijkheden om er een slaatje uit te slaan. Deze film heeft met Brad Pitt, Christian Bale, Steve Carell en Ryan Gosling een echte topcast in huis.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.