compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > The Cloud in Her Room wint Tiger Award IFFR 2020

The Cloud in Her Room wint Tiger Award IFFR 2020

Special Jury Award gaat naar Beasts Clawing at Straws van Kim Yonghoon

De Tiger Award gaat dit jaar naar de Chinese filmmaker Zheng Lu Xinyuan voor haar film The Cloud in Her Room. De Special Jury Award ging naar Beasts That Cling to the Straw van de Zuid-Koreaanse filmmaker Kim Yonghoon.

Delen op facebook
Van links naar rechts: Yuhao Su, Cuishan Liang, Wang Zijian, Liu Xinzhu, Jinjing en Zheng Lu Xinyuan

Van links naar rechts: Yuhao Su, Cuishan Liang, Wang Zijian, Liu Xinzhu, Jinjing en Zheng Lu Xinyuan

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

49ste Internationa Film Festival Rotterdam
22 januari – 2 februari 2020

Publieksfavoriet Parasite (B&W Version) van de Zuid-Koreaanse filmmaker Bong Joon Ho won de BankGiro Loterij Audience Award. De VPRO Big Screen Award 2020 ging naar A Perfectly Normal Family van de Deense filmmaker Malou Reymann.


"Moving On" van Yoon Dan-bi won de Bright Future Award voor beste featuredebuut. De Bright Future-jury gaf een eervolle vermelding aan "A Rifle and a Bag" van Isabella Rinaldi, Cristina Hanes en Arya Rothe.

Festivaldirecteur Bero Beyer feliciteert alle winnaars. “We zijn ontzettend onder de indruk van de kwaliteit van de Tiger Competition-films dit jaar, die stuk voor stuk behoorlijke festivalbuzz creëerden. We danken de filmmakers voor hun ambitieuze en creatieve benaderingen van cinema. Onthoud deze namen, want we gaan in de toekomst zeker meer van hen horen en zien.”

De FIPRESCI Award ging naar "Only You Alone" van Zhou Zhou en de KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, ging naar Kala azar van Janis Rafa (ook in Tiger Competition).


De Tiger Competition-film Nasir van Arun Karthick won de NETPAC Award voor beste Aziatische film en de winnaar van de IFFR Youth Jury Award is Les Misérables van Ladj Ly. De korte film "Tabaski" van Laurence Attali won de Voices Short Award en My Mexican Bretzel van Nuria Giménez won de Found Footage Award.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.