compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > The Dark Knight in recordtijd door $300m-grens

The Dark Knight in recordtijd door $300m-grens

Nieuwe Batman-film scoort wereldwijd

28-7-2008 Christopher Nolans nieuwe film over de superheld Batman lijkt alle records te breken. Binnen een recordtijd van tien dagen heeft de film in de Verenigde Staten meer dan 300 miljoen dollar opgebracht. Ook in Nederland is de film buitengewoon populair.

Delen op facebook

Vorige week wist The Dark Knight al dag- en weekendrecords te breken met bijzonder hoge opbrengsten. De magische grens van 300 miljoen dollar is al bereikt na tien dagen. De voorgaande recordhouder was Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, die in 2006 zestien dagen nodig had om dezelfde opbrengst te verwezenlijken.

Ook in Nederland zijn de prestaties van de film met Christian Bale en de overleden Heath Ledger ongeëvenaard. Op de eerste dag trok de film volgens distributeur Warner Bros meer dan 25 duizend bezoekers, een record voor 2008. Morgen wordt duidelijk wat de film over het weekend heeft opgebracht.

Nieuwe films in de Amerikaanse box office wisten The Dark Knight niet van de eerste plaats te stoten. De komedie Step Brothers was de hoogste nieuwe binnenkomer op de tweede plaats. The X-Files: I Want to Believe kwam niet hoger dan een vierde plek, ondanks het feit dat de film met FBI-agenten Mulder en Scully goede recensies kreeg.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.