compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > The Matrix Reloaded breekt wereldwijd records

The Matrix Reloaded breekt wereldwijd records

19-5-2003 De speelfilm 'The Matrix Reloaded', het tweede deel uit de Matrix-trilogie, heeft dit weekeinde niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland records gebroken. Dat heeft distributeur Warner Bros. maandag bekendgemaakt.

Delen op facebook

In Nederland bezochten het eerste weekeinde ruim 230.000 mensen de film. The Matrix Reloaded heeft daarmee het op twee na beste openingsweekeinde ooit in Nederland op zijn naam gezet. Alleen de twee Harry Potter-films trokken meer bezoekers, maar deze films waren voor vrijwel alle leeftijden toegankelijk. 'The Matrix Reloaded' mag alleen worden bezocht door publiek boven de 12 jaar, wat een flinke beperking van het mogelijke bezoekersaantal betekent.

Ook in Amerika brak de tweede Matrix-film alle records. Het eerste weekeinde bracht de film ruim 93 miljoen dollar op. De enige film die in het eerste weekeinde meer bezoekers trok, was Spider-Man, maar ook deze was voor een veel groter publiek toegankelijk. In Amerika mogen alleen kijkers boven de 16 naar 'The Matrix Reloaded'.

Het tweede deel van de trilogie borduurt voort op het origineel uit 1999. Hoofdrolspeler Neo (Keanu Reeves) gaat de strijd aan met machines en computerprogramma's die het dagelijks leven hebben overgenomen. Hij maakt deel uit van een kleine groep opstandelingen die met een ondergrondse stad als basis vechten tegen de computers.

De Matrix-trilogie wordt in november afgesloten met The Matrix Revolutions. Het jaar 2003 wordt daarom door filmliefhebbers bestempeld als het jaar van de Matrix.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.