compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > The Passion meest omstreden film

The Passion meest omstreden film

Entertainment Weekly maakt lijst controversiële films

13-6-2006 LOS ANGELES - Mel Gibson's The Passion of the Christ is volgens het Amerikaanse weekblad Entertainment Weekly de meest omstreden film allertijden.

Delen op facebook

De controverse rondom The Da Vinci Code ligt nog vers in het geheugen. De vertoning van de film werd verbannen in onder meer China, Pakistan en Sri Lanka. Toch komt de film slechts op de dertiende plek van de lijst met meest controversiële films die Entertainment Weekly samenstelde.

The Passion of the Christ, Mel Gibson's verfilming van de laatste twaalf uren van het leven van Jezus staat bovenaan. De film was controversieel vanwege de expliciete en bloederige scènes over de kruisiging van Jezus. De film was een van de best-verkopende films met een 'restricted'-kwalificatie (niet geschikt voor kinderen onder de 17 jaar).

Op de tweede plaats staat Stanley Kubrick's A Clockwork Orange uit 1971. De verkrachtingsscène op het nummer 'I'm Singing in the Rain' werd wereldberoemd.

Andere films die een plekje kregen in de top 25 zijn Michael Moore's Fahrenheit 9/11 (3), JFK (5) en Natural Born Killers (13) van Oliver Stone, United 93 (16), die eind juni in Nederland uitkomt en Paul Verhoeven's Basic Instinct (19).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.