compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > The Searchers verwerft SNEEUWSPOOR

The Searchers verwerft SNEEUWSPOOR

Filmdistributeur stapt in de filmproductie

Filmdistributeur The Searchers heeft de rechten voor het roman "Sneeuwspoor" van Rudy Morren verworven, over een man die tijdens de verzorging van slachtoffers van een ongeval ontdekt dat zij zijn vrouw hebben vermoord. De roman won eerder de Hercule Poirotprijs.

The Searchers verwerft SNEEUWSPOOR

The Searchers verwerft SNEEUWSPOOR

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In ‘Sneeuwspoor’ is gynaecoloog Peter tijdens een sneeuwstorm getuige van een verkeersongeval op een verlaten weg. Tijdens de verzorging van de twee zwaargewonde slachtoffers komt hij erachter dat ze de daders zijn van de moord op zijn vrouw een jaar eerder en dat ze de enige zijn die weten waar zijn dochter is, die sinds de moord wordt vermist. Wat volgt is een dodelijke tweestrijd waarin hij moet kiezen tussen wraak en de waarheid over zijn dochter.

Elise Van Marcke: 'Het gebeurt zelden, maar net zoals er onverwachts een lichtstraal kan doorbreken in een donker wolkendek zo krijgen we soms geheel onverwacht een helder beeld uit de toekomst wanneer we iets ontdekken dat ons enthousiasmeert en inspireert. Zo voelde ik me toen ik voor het eerst de roman ’Sneeuwspoor’ in mijn handen kreeg en toen deze meteen de Hercule Poirotprijs won, zaten we al aan de onderhandelingstafel om de filmrechten te kopen. We zijn erg blij dat we met The Searchers de filmrechten hebben aangekocht en zo een eerste productie op poten kunnen zetten.’

Nadat Elise Van Marcke (managing partner van The Searchers) het laatste boek van Rudy Morren gelezen had, is The Searchers de onderhandelingen over de filmrechten van Sneeuwspoor gestart. Er was al enige tijd de ambitie om de activiteiten van het bedrijf uit te breiden waarbij de aanschaf van intellectuele eigendom een logische volgende stap was. Sneeuwspoor kwam er dan ook op exact het juiste moment. Verschillende partijen toonden interesse in de rechten maar uiteindelijk is het The Searchers die de deal sloot met auteur Morren.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.