compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > The Simpsons in de bioscoop

The Simpsons in de bioscoop

12-2-2004 LOS ANGELES - Na vijftien jaar op televisie maken The Simpsons hun debuut op het witte doek. Na jaren van speculatie hebben de makers van de populaire animatieserie aangekondigd dat er een filmversie in de maak is, zo hebben Amerikaanse media donderdag gemeld.

Delen op facebook

Tekenaar Matt Groening, bedenker van The Simpsons, en compagnon James L. Brooks zijn met een team schrijvers begonnen aan het script. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscopen verschijnt. De makers hebben laten weten dat het nog zeker twee jaar zal duren. De film wordt geproduceerd door 20th Century Fox, de maatschappij die de tekenfilm op tv brengt.

De satirische serie volgt het leven van de familie Simpson uit het industriestadje Springfield, dat met de bierdrinkende en werkschuwe Homer aan het hoofd niet bepaald een modelgezin is. De tekenfilm was in 1989 voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie als onderdeel van de Tracey Ullman-show. The Simpsons waren vanaf het begin een groot succes en werden al gauw een hype. De serie is inmiddels in zeventig landen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.