compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > The Wrestler wint Gouden Leeuw

The Wrestler wint Gouden Leeuw

65ste filmfestival Venetië afgesloten

6-9-2008 Met het uitreiken van de Gouden Leeuw werd zaterdag het filmfestival Venetië afgesloten. Darren Aronofskys film The Wrestler werd bekroond met de Gouden Leeuw, de belangrijkste prijs van het festival.

Delen op facebook

In The Wrestler probeert de gepensioneerde professionele worstelaar Randy 'The Ram' Robinson in het alternatieve circuit nog eenmaal in de ring te komen staan tegen zijn voormalige rivaal. Oud-boxer Mickey Rourke speelt de hoofdrol.

Aronofksy was vol lof over de acteerprestatie van Rourke. Volgens de regisseur is de positieve reactie op de film te danken aan een 'groot talent dat zijn ziel laat zien'. Rourke prees op zijn beurt Aronofsky die na de flop van The Fountain niet bij de pakken neer ging zitten. 'I'm glad he had the balls to come back', aldus de hoofdrolspeler.

De Zilveren Leeuw voor beste regisseur ging naar de Rus Aleksey German Jr. voor het in Kazachstan gesitueerde Paper Soldier. De prijzen voor beste acteur en actrice gingen naar respectievelijk Silvio Orlando voor zijn rol in de Italiaanse film Il papà di Giovanna en naar Dominique Blanc in het Franse L' Autre.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.