compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Thekla Reuten in Suske en Wiske-film?

Thekla Reuten in Suske en Wiske-film?

13-6-2003 Actrice Thekla Reuten is benaderd voor een hoofdrol in de Suske en Wiske-film 'De Duistere Diamant'. Dat heeft de actrice vrijdag bevestigd. De opnames van de film beginnen in augustus.

Delen op facebook

Het heeft bijna drie jaar geduurd voordat de financiering van de film rond was. Het project wordt nu gefinancierd door een Nederlandse, een Belgische en een Duitse co-producent en de omroepen KRO (Nederland) en VRT (België). De kosten bedragen bijna 3 miljoen euro. Omdat de teletijdmachine van professor Barabas een belangrijke rol in het verhaal speelt, kent de film een groot aantal speciale effecten.

Reuten, onlangs nog te zien in De Tweeling, had in 2001 al toegezegd mee te werken aan het project en heeft zeker nog interesse in de film, maar wil eerst het nieuwe script lezen. In 2001 was regisseur Dominique Derrudere nog aan de productie verbonden. Met hem maakte Reuten eerder de voor een Oscar genomineerde film Iedereen Beroemd!. De regie is nu in handen van de Belgische regisseur Rudi Vandenbossche. Hij maakte eerder verscheidene jeugdproducties voor de Belgische televisie.

In 'De Duistere Diamant', gebaseerd op album 121, gaan Suske, Wiske, Lambik en tante Sidonia op vakantie naar Noord-Brabant. Daar ontmoeten zij de achterachterkleindochter van een mysterieuze magiër. Reuten zou de rol van deze Alwine moeten gaan vertolken. Voor de magiër wordt acteur Henk van Ulsen gevraagd.

De acteurs die de bekende karakters van striptekenaar Willy Vandersteen gaan invullen zijn nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.