compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 10-6 t/m 16-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Thekla Reuten wint Prijs Beste Actrice

Thekla Reuten wint Prijs Beste Actrice

Speelfilm Marionette wint ook Critics Award op het Internationaal Film Festival Fantasporto in Portugal

De speelfilm Marionette valt in de prijzen op het 41e Oporto International Film Festival – Fantasporto in Portugal (26 april tot en met 4 mei). Hoofdrolspeelster Thekla Reuten wint de award voor Beste Actrice en de speelfilm Marionette een Critics Award.

Delen op facebook
Deel van poster Marionette

Deel van poster Marionette

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De internationale jury van de Official Selection prijst Thekla Reuten met haar “extraordinary performance” in haar rol van kinderpsychiater Marianne Winter in Marionette. De suspense-film balanceert op de dunne scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie. In Marionette verliest Marianne Winter haar grip op de realiteit, als haar tienjarige patiënt Manny beweert dat hij haar toekomst kan sturen.

De psychologische thriller Marionette van schrijver/regisseur Elbert van Strien ging in september 2020 feestelijk in première op het Nederlands Film Festival. Na de release in de bioscoop is Marionette nu te zien via Pathé Thuis, Apple Tv, Ziggo on Demand, Google Play, Amazone Prime en KPN on Demand. De film is inmiddels aan 45 landen verkocht waaronder Engeland, Ierland, Zuid-Korea, China en Oekraïne.

Marionette werd geproduceerd door Accento Films (NL) en BosBros (NL) in samenwerking met Samsa Film (LUX) en Black Camel Pictures (UK) en kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Filmproduction Incentive, het Luxemburg Filmfund, Screen Scotland, AVROTROS, CoBO en Creative Europe.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.