compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Nono, het Zigzag Kind
Filmrecensie

TheReview: Nono, het Zigzag Kind

Het Nederlands Film Festival heeft er dit jaar bewust voor gekozen om te openen met een familiefilm. De eer is aan Nono, het Zigzag Kind het festival te openen.

Delen op facebook
Trailer van Nono, het Zigzag Kind
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Nono (Thomas Simon) is een jongen van dertien. Zijn moeder is overleden en zijn vader (Fedja van Huêt) is politie-inspecteur. Nono wordt twee dagen voor zijn bar mitswa per trein naar zijn oom gestuurd om volwassen te worden. Op de treinreis naar zijn oom krijgt hij een mysterieuze opdracht. Hij gaat met crimineel Felix naar de Franse Riviera om de waarheid over zijn moeder te achterhalen.

Regisseur van deze film is Vincent Bal, die eerder met Minoes ook succes wist te boeken. Kan hij met zijn nieuwe film de verwachtingen inlossen? We kunnen stellen van wel: Nono is een klassieke spannende avonturenfilm: daarbij speelt de fantasie een grote rol.

De ontmoeting van Felix (Burghart Klaussner) en Nono op de trein bijvoorbeeld is er alleen die je nog tegen komt in jongensboeken van vroeger: deze fantasierijke detective sfeer wordt vrijwel de gehele film vastgehouden. Dat de gebeurtenissen hier en daar wat ongeloofwaardig zijn draagt hier eigenlijk alleen maar een steentje aan bij.

Pas aan het eind van de film wordt er wat gas terug genomen voor de dramatische wending in het verhaal. Tegen die tijd heb je er al een zinderend avontuur opzitten. Nono, het Zigzag Kind is een uitstekende film om met kinderen vanaf een jaar acht naar toe te gaan.

Quirijn Foeken

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.