compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Three Billboards Outside Ebbing, Missouri grote winnaar Golden Globes

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri grote winnaar Golden Globes

Film wint vier onderscheidingen

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri was de grote winnaar tijdens de Amerikaanse Golden Globes-uitreiking van afgelopen weekend. De film van regisseur Martin McDonagh haalde vier onderscheidingen binnen, waaronder die voor beste film.

Delen op facebook
Woody Harrelson and Frances McDormand in the film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. 
Photo by Merrick Morton. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Woody Harrelson and Frances McDormand in the film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Photo by Merrick Morton. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri won de prijs voor het beste script, best supporting actor (Sam Rockwell), beste actrice (Frances McDormand) en beste film.

Andere winnaars
Tijdens deze 75e editie van de Golden Globes ging de prijs voor de beste actrice in een komische film naar Saoirse Ronan voor haar rol in Lady Bird van regisseuse Greta Gerwig. Deze film won ook de award voor beste comedy. James Franco won de onderscheiding voor de beste acteur in The Disaster Artist. De beste animatiefilm was Coco en de beste originele song was voor The Greatest Showman. De onderscheiding voor de beste vrouwelijke bijrol was voor Allison Janney in I, Tonya. Gary Oldman werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol als Winston Churchill in Darkest Hour. De Duitse film Aus dem Nichts won de prijs voor beste buitenlandse film.

Meeste nominaties
De fantasy-film The Shape of Water van Guillermo del Toro was met zeven nominaties het meest genomineerd, maar won uiteindelijk twee awards, voor beste regisseur en beste 'supporting actor' (Richard Jenkins). Call Me by Your Name, een bitterzoete romantische film waarover de verwachtingen hooggespannen waren, werd drie keer genomineerd, maar won uiteindelijk geen enkele onderscheiding.

Televisie
Grote winnaars in de categorie 'televisie' waren 'The Handmaid's Tale' en 'Big Little Lies'. The Handmaid’s Tale' won de prijs voor beste tv-serie en beste actrice. 'Big Little Lies' won de prijs voor beste miniserie, beste actrice en beste 'supporting actor'.

Three Billboards
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri gaat over een alleenstaande vrouw, gespeeld door Frances McDormand, die het niet kan verkroppen dat de politie de zaak van moord op haar dochter nog niet heeft opgelost. Daarom plaatst ze drie gigantische billboards met kritische vragen vlak voor haar deur. Het gevecht tussen haar en de plaatselijke politie wordt steeds heftiger.

MeToo
Het onderwerp van de winnende film, een sterke vrouw die het opneemt tegen de wereld, sloot naadloos aan bij het thema van de avond. Deze editie van de Golden Globes stond namelijk grotendeels in het teken van de #MeToo-beweging. Veel acteurs verschenen in het zwart op de rode loper om aandacht te geven aan seksuele misstanden in Hollywood.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.