compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tiger Award-winnaars bekendgemaakt

Tiger Award-winnaars bekendgemaakt

Korte films van het IFFR bekroond

31-1-2007 NIJMEGEN - Afgelopen maandag werden de Tiger Awards voor korte films uitgereikt op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Delen op facebook

De drie winnende flims zijn de Indiase roadmovie Video Game van Vipin Vijay, de sfeervolle rite de passage Hinterland van Geoffrey Boulangé uit Frankrijk en het beklemmende Bayrak (The Flag) van Köken Ergun over de indoctrinatie van de jeugd in Turkije.

Voor de Tiger Awards competitie waren 27 films geselecteerd met een maximum lengte van 60 minuten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 3000 euro.

De jury van de competitie werd voorgezeten door kunstenaar Gijs Frieling en bestond verder uit filmmaker Peter Tscherkassky uit Oostenrijk en media kunstenaar Keith Sanborn uit de VS. De jury sprak lovende woorden over de kwaliteit van de inzendingen. 'We voelden ons verrijkt door elke film die wij voor deze awards zagen', aldus juryvoorzitter Frieling.

Eervolle vermeldingen waren er voor 'Vom innen; von auussen'van de Oostenrijkse regisseur Albert Sackl en 'You can walk too' van de Cristina Lucas uit Spanje. Winnaar van de Prix UIP Rotterdam werd 'Amin', geregisseerd door David Dusa.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.