compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tim Burton krijgt oeuvre-award op Biennale Venetië

Tim Burton krijgt oeuvre-award op Biennale Venetië

5 september zal in het teken staan van de Amerikaanse filmmaker

De Amerikaanse regisseur Tim Burton zal op de 64ste editie van het Venice International Film Festival een Gouden Leeuw krijgen voor zijn gehele oeuvre.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Burton werd door festivaldirecteur Marco Müller voorgedragen voor de bijzondere onderscheiding. Het bestuur van de Biennale di venezia stemde in met het voorstel. Vorig jaar won filmmaker David Lynch de oeuvre-award. Volgens de organisatie is Tim Burton één van de meest dappere, visionaire en innovatie Amerikaanse filmmakers, die in staat is geweest om een breed publiek te interesseren, terwijl hij hinkte tussen de kunst en de filmindustrie.

Burton's oeuvre bestaat uit twaalf lange speelfilms, die altijd gekenmerkt worden door sterke stylistische elementen. Eind jaren '80 maakte hij naam met de regie van "Beetle Juice" en de eerste Batman-film met Michael Keaton, Jack Nicholson en Kim Basinger. In 1990 werkte Johnny Depp voor het eerst samen met Burton in Edward Scissorhands. Depp leek gemaakt voor de melancholische en sferische films en was in veel Burton-films te zien als Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride (stem) en begin 2008 in Sweeney Todd.

De Gouden Leeuw wordt op 5 september uitgereikt worden op het filmfestival van Venetië. Die dag zal volledig in het teken staan van de films van Burton. De 64ste editie van het filmfestival zal op 29 augustus van start gaan en duurt tot 8 september.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.