compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tom Cruise scheidt van Paramount

Tom Cruise scheidt van Paramount

Productiemaatschappij en acteur werkten 14 jaar samen

24-8-2006 NEW YORK - Na 14 jaar samenwerking heeft Paramount Pictures aangegeven niet langer te willen samenwerken met Tom Cruise. Het gedrag van de acteur buiten de films om was onacceptabel en de reden voor het beëindigen van de samenwerking.

Delen op facebook

Het was al langere tijd bekend dat onderhandelingen tussen Paramount en het productiebedrijf van Cruise en zijn zakenpartner Paula Wagner vastgelopen waren. Mission: Impossible III, dat wereldwijd $393 miljoen opbracht, werd beschouwd als een teleurstelling en zette de 14 jaar oude samenwerking ernstig onder druk.

Paramount is een van de weinige grote productiebedrijven die meer in plaats van minder productie-overeenkomsten is aangegaan. De acquisitie van Dreamworks en de recente samenwerking met Brad Pitt's 'Plan B' wijzen dit uit.

Het kwam daarom toch als een verrassing dat bestuursvoorzitter Sumner Redstone van Viacom, moederbedrijf van Paramount, in een interview met The Wall Street Journal de samenwerking met Tom Cruise beëindigde. 'Hoe zeer we hem ook persoonlijk mogen, we beschouwen het als onjuist om de samenwerking te verlengen. Zijn recente gedrag is onacceptabel geweest voor Paramount', aldus Redstone.

Paula Wagner verklaarde verrast te zijn en is ervan overtuigd dat het productiebedrijf een verborgen agenda erop nahoudt. Cruise/Wagner wordt nu opnieuw opgezet met private financiering. Onderhandelingen met andere studio's over Cruise's volgende filmproject zijn al gestart.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.