compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Touriya Haoud maakt Amerikaans acteerdebuut

Touriya Haoud maakt Amerikaans acteerdebuut

14-10-2004 AMSTERDAM - De Nederlandse actrice Touriya Haoud maakt haar Amerikaanse acteerdebuut. Zij speelt de vrouwelijke hoofdrol in de thriller 'Five Fingers'. De film wordt deels in Nederland, deels in de Verenigde Staten opgenomen. Haar tegenspelers zijn acteurs Laurence Fishburne en Ryan Philippe.

Delen op facebook

Dat heeft producent Anton Scholten van 24fps Features woensdag bekendgemaakt. Zijn bedrijf neemt het Nederlandse productiedeel voor zijn rekening, maar heeft geen geld in het project gestoken. De Amerikaanse producent is Element Films. Regisseur is Laurence Malkin, die eerder onder meer de film Soul Assassin maakte. De Nederlandse opnames begonnen woensdag en duren twee weken.

In Five Fingers speelt Ryan Philippe de Nederlandse idealist Martijn. Hij reist naar Marokko om een voedselprogramma op te zetten, maar wordt zodra hij in Afrika aankomt ontvoerd door een terrorist (Laurence Fishburne). Een kat-en-muisspel ontspint zich tussen het tweetal. Martijns vriendin Saadis (Haoud) maakt zich steeds meer zorgen.

De 27-jarige Haoud was eerder onder meer te zien in Oesters van Nam Kee en Drijfzand, maar brak dit jaar bij het grote publiek door met haar rol als zus Leila in de hitfilm Shouf Shouf Habibi!. Volgend jaar is zij ook te zien in het vervolg hierop, Shouf Shouf Barakka!. Five Fingers moet medio 2005 in première gaan.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.