compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Trio Argentijnse films tourt door Nederland

Trio Argentijnse films tourt door Nederland

Tigers on Tour in 30 filmtheaters te zien

8-9-2005 ROTTERDAM - Tigers on Tour, het reizend onderdeel van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) organiseert vanaf volgende maand een minifestival bestaand uit drie bijzondere Argentijnse films.

Delen op facebook

Het IFFR organiseert het festival in samenwerking met de Volkskrant de de VPRO en wil het publiek kennis laten maken met drie films die tot stand zijn gekomen met steun van het Hubet Bals Fonds.

Het programma bestaat uit Los Muertos, Las Mantenidas sin sueños en Ronda nocturna. In het najaar, van 15 oktober tot 19 februari zijn de films te zien in filmtheaters verspreid door Nederland. De films geven volgens het IFFR een 'impressie van hedendaags Argentinië en de hoge kwaliteit van de recente Argentijnse filmkunst'.

Los Muertos volgt een ex-gevangene op zijn tocht door het oerwoud van Argentinië, in Las Mantenidas sin sueños draait het om bijzondere moeder-dochter relaties om vervolgens met Ronda nocturna te eindigen aan de onderkant van de samenleving tijdens een broeierige nacht in Buenos Aires waarin niets is wat het lijkt.

Het Hubert Bals Fonds ondersteunt getalenteerde filmmakers uit ontwikkelingslanden bij de realisatie van hun filmplannen. Deze films bieden vaak een maatschappelijk betrokken blik op het land van herkomst. De films van de najaarstour komen allen uit Argentinië waar een actieve groep filmmakers onafhankelijke films het dagelijks leven in Argentinië op originele en sfeervolle wijze weergeeft.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.