compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Trio NL-films dingt mee naar Europese filmprijs

Trio NL-films dingt mee naar Europese filmprijs

European Film Awards worden 3 december uitgereikt

15-9-2005 BERLIJN - In totaal 46 films dingen begin december mee naar de European Film Awards. Drie films met een Nederlands aandeel vertegenwoordigen ons land.

Delen op facebook

De Nederlandse inzendingen bestaan uit de co-producties Paradise Now van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad en Manderlay van regisseur Lars von Trier. De enige volledig Nederlandse productie in competitie is Simon van Eddy Terstall. Uit de 46 inzendingen zullen de 1600 leden van de European Film Academy in de komende weken de nominaties voor de verschillende categorieën kiezen.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de European Film Awards is op de leden van de European Film Academy een beroep gedaan een nóg actievere rol te spelen bij het samenstellen van de lijst: In de 20 landen met de meeste leden hebben de leden een film uit eigen land direct mogen kiezen. De overige films zijn geselecteerd door een speciale commissie bestaande uit EFA Board members en een aantal filmprofessionals.

Begin november worden de nominaties in de verschillende categorieën bekendgemaakt tijdens het Filmfestival van Sevilla, in Spanje.

De European Film Awards Ceremony, waar de winnaars worden gepresenteerd, vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 3 december in Berlijn.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.