compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tropa de Elite wint Gouden Beer

Tropa de Elite wint Gouden Beer

Omstreden Braziliaanse film verslaat There Will Be Blood

De voor acht Oscars genomineerde film There Will Be Blood was grote favoriet voor de belangrijkste prijs van de Berlinale, de Gouden Beer. De onderscheiding ging echter naar de omstreden film Tropa de Elite van de Braziliaanse regisseur José Padilha.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Tropa de Elite sluiten twee idealistische broers, getergd door de corruptie bij de reguliere militaire politie, zich aan bij een paramilitaire eenheid. Hier is juist de voorbereiding van een operatie gaande, die de sloppenwijken moet zuiveren van drugsdealer, zodat het bezoek van de Paus aan Rio de Janeiro ongestoord kan verlopen.

De film zou eigenlijk verboden worden in Brazilië, maar werd mede hierdoor een hit in de bioscopen. Via illegale DVD's is de film naar schatting al door 11,5 miljoen mensen bekeken.

Vooraf was There Will Be Blood van Paul Thomas Anderson zwaar favoriet. De filmmakers moesten uiteindelijk genoegen nemen met twee Zilveren Beer voor de regie en voor de soundtrack van Jonny Greenwood.

De Zilveren Beer voor beste actrice ging naar Sally Hawkins voor haar rol als de Londense lerares Poppy in Happy-Go-Lucky. De Iranese acteur Reza Najie kreeg voor zijn rol in "Avaze Gonjeshk-ha" de Zilveren Beer voor beste acteur. De Grand Prix ging naar de documentaire Standard Operating Procedure van Errol Morris over de foto's die genomen werden in de Abu Ghraib gevangenis in Baghdad.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.