compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Tropic Thunder op één ondanks protesten

Tropic Thunder op één ondanks protesten

The Dark Knight in vijfde week nummer twee in VS

De komedie Tropic Thunder met Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr. heeft in het eerste weekend de eerste plaats in de Amerikaanse box office weten te bemachtigen. Daarmee is na vijf weken de hegemonie van The Dark Knight doorbroken.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De komedie over een stel acteurs in een oorlogsfilm, die door omstandigheden échte oorlogshelden moeten worden, lag voor de première nog onder vuur. De manier waarop verstandelijk gehandicapten werden uitgebeeld in de film werd veroordeeld en geboycot door verschillende belangengroepen. Toch weerhield dit bioscoopgangers in de VS er niet van om de film te gaan zien. Met een opbrengst van exact 26 miljoen dollar voert de komedie de Amerikaanse box office van het afgelopen weekend aan.

The Dark Knight blijft het ondanks de tweede positie erg goed doen. De film bracht bijna 17 miljoen dollar op in het weekend en gaat qua totaalopbrengst in de VS alleen al richting de half miljard dollar.

Nieuwe binnenkomers naast Tropic Thunder waren de animatiefilm Star Wars: The Clone Wars en de horrorfilm Mirrors op respectievelijk plaats 3 en 4. De Star Wars film werd vooraf nog als kanshebber genoemd voor een tweede plaats. De interesse voor de animatie was echter niet hoog genoeg en de opbrengst van 15,5 miljoen dollar was teleurstellend.

De nieuwe Woody Allen-film Vicky Cristina Barcelona met Scarlett Johansson, Javier Bardem en Penélope Cruz werd in een beperkt aantal zalen uitgebracht en deed het prima met een tiende plek. Ook de Belgische animatiefilm Fly Me to the Moon ging in de VS in een aantal zalen in première en kwam binnen op een twaalfde plek.

Box Office VS
1. Tropic Thunder
2. The Dark Knight
3. Star Wars: The Clone Wars
4. Mirrors
5. Pineapple Express
6. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
7. Mamma Mia!
8. The Sisterhood of the Traveling Pants 2
9. Step Brothers
10. Vicky Cristina Barcelona


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.