compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Turkse topacteurs in Nederland voor première

Turkse topacteurs in Nederland voor première

Istanbul Tales

5-4-2005 Azra Akin en Güven Kiraç en Mehmet Günsür zijn enkele van de bekende namen die op 13 april aanwezig zullen zijn bij de première van ISTANBUL TALES in Rotterdam.

Delen op facebook

Azra Akin is in Nederland vooral bekend omdat zij de Nederlands-Turkse Miss World is. Güven Kiraç gooit momenteel hoge ogen met zijn rol in de veelgeprezen Gegen die Wand en Mehmet Günsür is vooral bekend van Il Bagno Turco.

Istanbul Tales of Anlat Istanbul is geregisseerd door vijf regisseurs (Selim Demirdelen, Kudret Sabanci, Umit Unal, Yücel Yolcu en Omar Atay) die aan elk een bekend sprookje een eigentijdse draai geven.

In Turkije heeft de film voor enige oproering gezorgd omdat er nogal wat controversiële onderwerpen aan bod komen zoals prostitutie, travestie, homofilie en de Turkse maffia.

Istanbul Tales speelt zich af in één nacht in Istanbul. Een oude klarinetspeler wordt de ‘rattenvanger’ van Istanbul. Roodkapje is een koerier voor de maffia en Assepoester een ongelukkige prostituee. Sneeuwwitje is op de vlucht voor haar moordenaar en ontmoet de achtste dwerg in het oerwoud van de stad. En een Koerdische jongeman, een nieuwkomer in Istanbul, ontmoet de Schone Slaapster.

Vanaf 14 april draait Istanbul Tales in de Nederlandse bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.