compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Twaalf animaties in de race voor Oscarnominatie

Twaalf animaties in de race voor Oscarnominatie

Traditionele animatie wint terrein

9-11-2007 We naderen het eind van het jaar en dat betekent dat de 'Oscarbuzz' weer langzamerhand de kop op begint te spelen. In de categorie beste animatiefilm zullen naar verwachting twaalf films in de race zijn voor een Oscarnominatie.

Delen op facebook

In januari zullen uit het beschikbare aanbod drie films genomineerd worden voor een Oscar. De kandidaten op dit moment zijn Alvin and the Chipmunks (NL première 20-12), Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters, Bee Movie, Beowulf (NL première 22-11), Meet the Robinsons, Persepolis, Ratatouille, Shrek the Third, The Simpsons Movie, Surf's Up, Tekkonkinkreet en TMNT.

Van deze films moeten Alvin and the Chipmunks, Beowulf en Persepolis nog goegekeurd worden door AMPAS, de organisatie achter de Academy Awards.

Opvallend dit jaar is dat er dit jaar weer vier traditionele tekenfilms meedingen naar de presitigieuze onderscheiding. Aqua het absurde Teen Hunger Force, Persepolis uit Frankrijk, de verfilming van The Simpsons en het Japanse Tekkonkinkreet zijn met de hand getekend. Vorig jaar waren er slechts twee traditionele animatiefilms die in aanmerking kwamen voor een Oscarnominatie.

De nominaties voor alle Oscars worden op 22 januari bekendgemaakt. Op 24 februari vindt het Academy Awards-gala plaats met de Oscaruitreikingen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.