compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Universal koopt rechten OutKast film

Universal koopt rechten OutKast film

Nieuw album R&B-groep loopt vooruit op film

13-9-2005 LOS ANGELES - Universal Pictures heeft aangekondigd dat er een deal is gesloten met de bandleden van OutKast en HBO Films over de distributierechten van de filmmusical die momenteel de werktitels "My Life in Idlewild" en "Speakerboxxx" draagt.

Delen op facebook

Bryan Barber, die al eerder videoclips van OutKast, G-Unit en Nelly Furtado regisseerde, zal de regie van het filmproject op zich nemen. Het wordt de eerste full-feature film van de jonge regisseur.

Adam Fogelson, directeur van Universal Pictures Marketing, verklaarde dat het zien van een vroege versie als een 'ontzettend opwindende ervaring' was. Volgens HBO Films voorman Colin Callender zijn OutKast-leden Andre Benjamin (Be Cool, Four Brothers) en Antwan Patton artiesten die zich op uitmuntende wijze onderscheiden in het culturele landschap. 'Ze hebben in hun samenwerking met Bryan Barber de combinatie van muziek, film en stijl naar een compleet nieuwe dimensie gebracht'.

De het verhaal in film speelt zich af in de dertiger jaren in een lokale club. Naast de OutKast-leden zullen onder emer Patti Labelle, Macy Gray, Terrence Howard (Crash) en Ving Rhames (Pulp Fiction) te zien zijn in de filmmusical.

Het nieuwe OutKast album bevat al verscheidene nummers uit de film. De OutKast-musical zelf zal eind 2006 wereldwijd worden uitgebracht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.