compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > UPDATE: Lars von Trier zorgt voor controverse in Cannes

UPDATE: Lars von Trier zorgt voor controverse in Cannes

19-5-2011 Lars Von Trier, nooit vies van enige controverse, deed enkele vreemde uitspraken in de persconferentie naar aanleiding van zijn nieuwe film Melancholia.

Delen op facebook
Lars von Trier

Lars von Trier

Op het festival van Cannes ging Melancholia in première. Volgens critici is de film een milde film voor Von Trier. Zijn vorige film Antichrist ging in 2009 in première op het zelfde festival en daar vielen enkele mensen flauw bij de screening.

Melancholia is dus een stuk milder maar Von Trier zorgde in de persconferentie voor controverse. Zo zou hij onder meer het volgende gezegd hebben:

"My family were German. And that also gave me some pleasure. What can I say? I understand Hitler…I sympathize with him a bit."

Kirsten Dunst en Charlotte Gainsbourg, hoofdrolspelers in de film, zaten naast Von Trier en wisten ook niet zo goed wat ze met de uitspraken moesten. Von Trier vervolgde zijn uitspraken met: “Now how can I get out of this sentence? Ok. I’m a Nazi."

UPDATE: De festivalorganisatie heeft Lars von Trier tot persona non grata verklaard. Hij is niet meer welkom op het festival. De excuses die Von Trier had aangeboden bleken dus te laat.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.