compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Utrechts filmhuis start troostend filmprogramma

Utrechts filmhuis start troostend filmprogramma

Themaprogramma Wellicht moet 'licht laten schijnen in de duisternis'

7-2-2007 NIJMEGEN - Vanaf zondag 25 februari start in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht het themaprogramma 'Wellicht'. Het 'filmfestival' is in het leven geroepen door Nicolien Hunfeld en Liane Stelling namens de stichting Mayday.

Delen op facebook

Het filmfestival Wellicht gaat over de zin en onzin van het ziek zijn. Binnen dit thema wordt maandelijks een film getoond, die aanleiding vormt voor het samenkomen, discussie op gang brengt en troost biedt. Zoals de stichting stelt: 'Wellicht moet een (film)licht laten schijnen in de duisternis'. Het doel van het festival is om mensen die vervreemd zijn geraakt van verdriet, ziekte en dood een hand aan te reiken.

De eerste film die getoond wordt is het Zweedwe drama As It Is In Heaven (Så som i himmelen) van Kay Pollak. De film vertelt het verhaal van Daniel Daréus, een succesvolle dirigent die de uitputting nabij is. Als hij in een klein dorpje een kerkkoor gaat leiden, brengt zijn onorthodoxe aanpak al gauw emoties aan de oppervlakte met gevolgen voor hemzelf en het dorp.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.