compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Vacature: Stage journalistiek

Vacature: Stage journalistiek

Afgelopen jaar is de filmwereld spectaculair veranderd en daarom gaat BiosAgenda.nl zich nog meer toeleggen op de journalistiek. We willen de vele nieuwe ontwikkelingen, veranderingen en technieken verslaan. Ben jij die stagiair journalist/mediamaker die ons gaat helpen?

Op de filmset van De familie Vos © 2020 BiosAgenda.nl

Op de filmset van De familie Vos © 2020 BiosAgenda.nl

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Specifiek hebben wij twee redactieplekken beschikbaar, daarvoor is affiniteit met film, cultuur of vrije-tijd noodzakelijk. Werkzaamheden zullen onder meer betreffen research, interviews en conceptueel denken (niet alleen in termen van schrijven, maar ook van andere producties).

Wat

We verwachten dat we meer gaan doen aan onderzoeksjournalistiek. Uiteraard blijft een vlotte pen een noodzaak en wellicht dat we in het tweede deel van de stage ook met video (wederom) en podcasts aan de slag gaan.

Waarom

Filmsets veranderen — niet meer heel veel mensen op een kluitje — misschien wel voorgoed, hoe? Kunnen kleine filmtheaters nog bestaan in de toekomst? Veranderen de verhalen die we willen zien en wie worden de post-corona-spelers in de filmwereld. Ontstaan er twee stromingen: een streaming en een bioscoop stroming? Jij mag dit onderzoeken en er over schrijven.

Wanneer

Je mag per direct beginnen. We houden zelf rekening met starten in februari/maart, juni, september of december.

Waar

Interviews e.d zullen op afstand moeten gebeuren via mail, videochat en telefoon: BiosAgenda.nl heeft in 2021 enkel een virtueel redactie-bureau met een uitgebreide content management system (CMS) waarmee de website wordt onderhouden. Dus jij kiest van waar jij werkt.

Wel is het handig om rekening te houden dat je vaak in Amsterdam moet zijn, voor die momenten dat je persé live aanwezig moet zijn, zoals bij de screening van een film of een perspresentatie.

Hoe

Dagelijks houden we een redactievergadering via video en zetten de lijnen voor die dag/week uit. Je schrijft je artikel in onze CMS en na goedkeuring gaat het online. Wekelijks een interview met lengte van ongeveer een A4, dagelijks een kort artikel van ongeveer 200 woorden en wat zich meer aandient.

Wij ontvangen graag jouw sollicitatie (bioscoop@hyperleap.nl) met hier in de volgende informatie:
• Jouw motivatie: Waarom je stage wilt lopen bij BiosAgenda.nl en wat zijn je leerdoelen;
• Jouw cv en een aantal voorbeelden van journalistiek werk dat jij gemaakt hebt.

Heb je nog vragen mail ons gerust.

We zien stages als onderdeel van het leertraject en betalen daarvoor geen stagevergoeding (wel andere onkosten).

Bij gebleken kwaliteit wordt wel gekeken hoe we de stagiair in de toekomst kunnen inzetten, veel van onze ex-stagiairs werken als betaalde freelancers voor ons.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.