compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Van de Velde regisseert speelfilm Floris

Van de Velde regisseert speelfilm Floris

13-2-2003 Jean van de Velde gaat de speelfilmversie van de legendarische tv-serie Floris regisseren. Aanvankelijk zou Johan Nijenhuis, bekend van Costa! de regie doen, maar die geeft de voorkeur aan het maken van een nieuwe soap voor de Publieke Omroep. Dit heeft filmdistributeur Independent Films meegedeeld.

Delen op facebook

Regisseur Van de Velde maakte faam met films als Lek, All Stars en De Kleine Blonde Dood. De opnames voor 'Floris' beginnen na de zomer. Wie de belangrijkste rollen gaan spelen, is nog niet bekend. Nog deze maand begint de casting. Het scenario voor 'Floris' is van Gerard Soeteman, die ook de oorspronkelijke tv-serie bedacht en schreef. Soeteman schreef eerder de scenario's voor Nederlandse succesfilms als Turks Fruit en Soldaat van Oranje.

'Floris' was een succesvolle tv-serie die in 1969 in zwart/wit op de Nederlandse televisie was te zien. Rutger Hauer speelde de gelijknamige ridder die tijdens zijn avonturen werd bijgestaan door de mysterieuze Sindala (Jos Bergman). De regie destijds was in handen van Paul Verhoeven. Voor zowel Hauer als Verhoeven betekende de serie hun doorbraak in de tv- en filmwereld.

Jean van de Velde zegt van 'Floris' een film voor jong en oud te willen maken met veel humor en actie. De regisseur heeft zijn Engelstalige filmproject "The murder of madame Lefay" waaraan hij dit jaar wilde gaan werken, ten gunste van 'Floris' uitgesteld. De avonturen van Floris van Rozemond zijn pas in 2004 in de bioscoop te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.