compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Van God Los heeft Gouden Film-status

Van God Los heeft Gouden Film-status

12-5-2003 De Nederlandse film 'Van God Los' heeft in tweeënhalve week meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen gelokt en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. Dat meldde distributeur RCV Film maandag.

Delen op facebook

Actrice Angela Schijf en regisseur Pieter Kuijpers namen de prijs in ontvangst. Zij werden verrast op de set van de telefilm 'De Ordening'.

De filmmakers omschrijven de productie als een psychologische misdaadthriller. Tygo Gernandt, Angela Schijf en Egbert Jan Weeber spelen de hoofdrollen. Van God Los is losjes gebaseerd op de activiteiten van de zogenoemde Bende van Venlo, die in de jaren '90 ontvoeringen, roofovervallen en moorden pleegde.

Pieter Kuijpers maakt met Van God Los zijn debuut als speelfilmregisseur. Eerder was hij aan het werk als regisseur van 'Finals', 'Wildschut & de Vries', 'Speurders' en '12 Steden, 13 ongelukken'. IdtV heeft de film geproduceerd en RCV Film distribution heeft de film uitgebracht. De film is momenteel te zien in 57 bioscopen.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd op 4 september 2001.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.