compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Van Gogh centraal op Nederlands Film Festival

Van Gogh centraal op Nederlands Film Festival

Getoond werk bevat ook niet eerder getoond materiaal

28-7-2005 UTRECHT - Tijdens de 25ste editie van het Nederlands Film Festival zal de persoon en het werk van de vorig jaar vermoorde cineast Theo van Gogh centraal staan.

Delen op facebook

Het festival presenteert alle dertien bioscoopfilms en drie tv-dramaproducties van Theo van Gogh, waaronder de bekroonde producties Blind Date (1996, Gouden Kalveren Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice), 06 (1994, Gouden Kalf voor de Speciale Juryprijs en Prijs van de Nederlandse Filmkritiek), In het belang van de staat (1997, Gouden Kalf Beste TV Drama) en 'Najib & Julia' (2003, Gouden Kalf Beste Lange TV Drama). 06-05 de film en de tv-serie Medea zijn ook geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie, aangezien deze na de vorige editie van het festival gereed zijn gekomen.
Naast het reeds bekende werk van Van Gogh presenteert het festival de wereldpremière van Ter ziele, een reeks door Theo van Gogh geschreven en geregisseerde dialogen die zijn opgenomen in de zomer van 2004. Ter ziele is een kenmerkende voetnoot bij het oeuvre en bij de persoon van Van Gogh. Volgens Gijs van de Westelaken, vaste producent en goede vriend van Van Gogh, zijn de dialogen 'geheel in de geest van van Gogh bijzonder scherp'. De beelden zullen in de toekomst ook op televisie te zien zijn 'mocht een zender het aandurven', aldus Van de Westelaken in Nova.
Het Nederlands Film Festival viert van 28 september tot en met 7 oktober 2005 het 25-jarig bestaan. Naast aandacht voor Van Gogh is er een jubileumretrospectief, een reünie van Gouden Kalf-winnaars en een jubileumconcert 'De avond van het Nederlandse filmlied'.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.