compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Van Gogh filmt lesbische roadmovie

Van Gogh filmt lesbische roadmovie

8-10-2004 AMSTERDAM - De opnames voor de nieuwe film 'Bad' van Theo van Gogh gaan half januari van start. Dat heeft de regisseur donderdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

"Bad" wordt een lesbische roadmovie met in de hoofdrollen actrices Katja Schuurman en Tara Elders. Het script van de film is geschreven door Ronald Giphart, die hiermee zijn scenariodebuut maakt.

De film vertelt over twee vriendinnen die er nog één keer samen op uit trekken voordat één van hen gaat trouwen. Regisseur Van Gogh omschrijft het verhaal als ''een ode aan het wonder van het vrouwelijke orgasme.'' Hij stelt dat het scenario van Giphart ''één van de beste scripts is die hij ooit heeft gelezen.''

Bijrollen in de film worden vertolkt door Thijs Römer en Peer Mascini. Het budget bedraagt 400.000 euro. De kosten kunnen laag blijven doordat het verhaal zich slechts op één lokatie afspeelt, legt Van Gogh uit. ''Ik geef toe dat dat uitzonderlijk is voor een roadmovie, maar het kan.''

Distributeur Shooting Star wil "Bad" medio 2005 uitbrengen. Het bedrijf bracht eerder al de Van Gogh-films 06, Interview en De Pijnbank uit. Eerst komt van de regisseur nog de film "0605" uit waarin hij zijn visie geeft op de moord op politicus Pim Fortuyn.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.