compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Veel Engelse inbreng op filmfestival Venetië

Veel Engelse inbreng op filmfestival Venetië

Festival viert 75ste verjaardag

27-7-2007 Meer dan een derde van de films die getoond worden op de 64ste editie van het Venice International Film Festival komt uit de VS of uit Engeland. De Engelstalige input is daarmee groter dan ooit tevoren.

Delen op facebook

Afgelopen donderdag werd de line-up van het festival bekendgemaakt. In totaal worden tijdens het festival 57 films vertoond, waaronder vijftien Amerikaanse en zeven Britse films. De openingsfilm, Atonement van Joe Wright, is een Amerikaans-Britse co-productie.

Onder de Amerikaanse films bevinden zich onder meer Wes Anderson's The Darjeeling Limited over drie broers die hun onderlinge band willen versterken in India en de juridische thriller Michael Clayton met in de hoofdrol George Clooney. Britse inbreng bestaat uit Peter Greenaway's Nightwatching over het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt en It's a Free World... van Gouden Palm-winnaar Ken Loach.

Het festival gaat op 29 augustus van start en viert dan de 75ste verjaardag. Dat er sprake is van de 64ste editie komt doordat er geen festivals waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en door financiële problem in latere jaren.

Nederlandse inbreng is er dit jaar in de persoon van Paul Verhoeven, die deel uitmaakt van de jury. Samen met o.m. Catherine Breillat, Emanuele Crialese en Alejandro González Iñárritu zal hij bepalen welke film dit jaar met de prestigieuze Gouden Leeuw wordt bekroond.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.