compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Verfilming Griezelbus in de maak

Verfilming Griezelbus in de maak

Première in november 2003

10-1-2003 Er komt een verfilming van de populaire kinderboekenreeks De Griezelbus van schrijver Paul van Loon. Dat heeft distributeur Warner Bros. afgelopen woensdag bevestigd. De film zal worden geproduceerd door Burny Bos.

Delen op facebook

Bos was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor Nederlandse kassuccessen als Minoes, Abeltje en Ja Zuster, Nee Zuster.

De Griezelbus-film gaat over de 11-jarige Onnoval, die op school wordt gepest om zijn uiterlijk en om de gedichten die hij schrijft.
Wanneer zijn klasgenoten hem uitsluiten van een schoolreisje naar de Ardennen, verzint Onnoval een angstaanjagend verhaal waarin het schoolreisje uitloopt op een nachtmerrie. Zijn duivelse alter ego uit het verhaal weet echter naar de werkelijkheid te ontsnappen, waarna Onnoval alles in het werk moet stellen om te voorkomen dat er niet daadwerkelijk ongelukken gebeuren in de Ardennen.

Het scenario is geschreven door Bram van Splunteren en Dick van den Heuvel. Van Splunteren schreef (samen met Kim van Kooten) en regisseerde eerder de tv-serie 'De acteurs'. Van den Heuvel leverde onder meer scenario's voor de politieserie 'Russen'. Van Splunteren maakt met de Griezelbus-film ook zijn debuut als speelfilmregisseur.

De 47-jarige Paul van Loon werd vooral bekend door zijn Griezelbus-boeken (tot nu toe vijf delen) en Dolfje Weerwolfje. Hij karakteriseert zijn oeuvre zelf als 'grumor-verhalen': een combinatie van griezel en humor. Van de Griezelbus-boeken werd vorige jaar al een musical gemaakt.

De Griezelbus-film gaat november 2003 in première in de Nederlandse bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.