Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Verfilming 'Nooit meer slapen' in de maak

Verfilming 'Nooit meer slapen' in de maak

29-5-2003 De roman 'Nooit meer slapen' van Willem Frederik Hermans wordt verfilmd. Productiemaatschappij Egmond Film heeft de rechten van het boek gekocht. Dat heeft producent Hans de Wolf woensdag gezegd.

Filmmaker Gerrard Verhage gaat het project regisseren. Eerder maakte Verhage films als "Dichter op de Zeedijk", naar een boek van Kees van Beijnum, en De Dominee, het levensverhaal van maffiakoning Klaas Bruinsma.

Verhage schrijft op dit moment met producent De Wolf aan een script. Nog niet bekend is welke acteurs de hoofdrollen in het verhaal gaan vertolken. Ook over de kosten van het project durft De Wolf nog geen uitspraken te doen. De bedoeling is dat de opnames plaatsvinden in de zomer van 2004.

'Nooit meer slapen' is het verhaal van een jonge Nederlandse geoloog die in het moerassige noorden van Noorwegen hoopt een uiterst belangrijke ontdekking te doen over een meteoriet. Hij wil dit doen om zijn vader, een mislukte wetenschapper die tijdens een expeditie om het leven is gekomen, te eren.

Hermans schreef het boek in 1966. Sindsdien verschenen er meer dan dertig drukken van. 'Nooit meer slapen' is het eerste boek in dertig jaar tijd dat van de auteur verfilmd wordt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.