compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Verfilming Pompeii begint vorm te krijgen

Verfilming Pompeii begint vorm te krijgen

Orlando Bloom en Scarlett Johansson genoemd voor hoofdrollen

11-5-2007 Roman Polanski kondigde in februari aan dat hij het verhaal rond de uitbarsting van de Vesuvius en de vernietiging van de Romeinse stad Pompeï wilde gaan verfilmen. Cast en verhaal worden langzaam duidelijk.

Delen op facebook

In 79 voor Christus barstte de Vesuvius uit en bedenkte Pompeï volledig onder een dikke laag lava. Het verhaal spreekt velen tot de verbeelding. Het inspireerde auteur Robert Harris tot het schrijven van een thriller over de gebeurtenissen die eraan vooraf gingen. In 2003 werd het boek Pompeii gepubliceerd. Nu, vier jaar later, wil regisseur Roman Polanski (The Pianist, Chinatown) het boek verfilmen.

Het budget voor de film is naar verluid vastgesteld op 130 miljoen dollar. Eenieder ziet in gedacht al de digitale lavastromen voor zich, maar het budget stelt de filmmaker ook in staat om een sterrencast aan de film te binden. Op dit moment zijn Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean) en Scarlett Johansson (Lost in Translation) in vroege gesprekken met de filmmaker.

Het verhaal van Robert Harris gaat over de bouwkundige Marcus Attilius, die verantwoordelijk is voor de bouw van een gigantisch aquaduct, dat de groeiende bevolking aan de Napolitaanse kust van water moet voorzien. Als hij ook het aquaduct in de buurt van Pompeï moet repareren komen verschillende problemen op hem af, maar deze lijken al gauw onbelangrijk als de rusteloze Vesuvius tot leven komt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.