compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Verfilming Spaans wandeldrama in de maak

Verfilming Spaans wandeldrama in de maak

1-7-2004 AMSTERDAM (ANP) - Over het wandeldrama in Zuid-Spanje waarbij eind mei drie Nederlandse wandelaars omkwamen, komt een film. Dat heeft producent Paul Voorthuysen woensdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Tijdens de beklimming van de Mulhacen in Zuid-Spanje werd een groep toeristen overvallen door slecht weer. De Spaanse justitie heeft de gids van het gezelschap wegens ernstige nalatigheid in staat van beschuldiging gesteld.

De voorlopige werktitel van de film luidt 'Sierra Nevada'. Scato van Opstall schrijft het scenario. De regie is in handen van televisiemaakster Mannin de Wildt, die met 'Sierra Nevada' haar speelfilmdebuut maakt. De bedoeling is dat de film begin 2006 op locatie in Spanje wordt geschoten. Hoofdrollen zijn nog niet bekend.

De makers wilden in zee met de twee vrouwen die de gids niet vertrouwden en de groep voor het drama verlieten. De twee vrouwen gaven in een reactie woensdag aan dat zij benaderd zijn door Voorthuysen. Zij willen absoluut niet meewerken aan de film.

Directeur P. Boorsma van reisorganisatie Intertrek vindt een film over het drama ''op dit moment niet op zijn plaats''. Het is naar zijn idee allemaal nog te vers. ''We hebben nog steeds het nodige contact met de overlevenden die hun leven weer proberen te hervatten. Voor de gids ligt het allemaal nog wat lastiger'', aldus Boorsma.

De bedoeling is dat de film begin 2006 op locatie in Spanje wordt geschoten. Hoofdrollen zijn nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.