compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Verhoeven en jeugdsterren centraal op filmfestival

Verhoeven en jeugdsterren centraal op filmfestival

10-6-2004 UTRECHT - Het Nederlands Film Festival heeft bekendgemaakt dat er dit jaar speciaal aandacht zal worden besteed aan het programma-onderdeel 'In the Picture'. Regisseur Paul Verhoeven, filmmaker Nico Crama en jeugdsterren staan dit jaar extra in de belangstelling.

Delen op facebook

Paul Verhoeven ontving op 1 juni jongstleden de Bert Haanstra Oeuvreprijs voor de vele succesvolle en soms ook omstreden films die hij tot nu toe maakte. Aanleiding voor het festival om hem te vragen een deel van zijn werk te presenteren. De regisseur selecteerde zelf internationale kaskrakers als RoboCop (1987), Basic Instinct (1992) en Starship Troopers (1997), maar ook werk van nationale bodem zoals Spetters (1980) en De Vierde Man (1983). Tijdens een In The Picture-gesprek zal Paul Verhoeven over zijn internationale carrière vertellen.

Nico Crama

Het festival eert Nico Crama met een terugblik op zijn vijftigjarige carrière als producent en regisseur van merendeels korte films. Te zien zijn onder meer het door Crama geproduceerde "De Worstelaar" (1971) van Paul Verhoeven en It's Me van Frans Zwartjes (1976). Ook de voor een Oscar genomineerde animatiefilms "Oh My Darling" (1978) van Börge Ring en 3 Misses (1998) van Paul Driessen worden vertoond. In november 2004 vervolgt het Holland Animation Film Festival het retrospectief met een selectie uit de veertig animatiefilms die Crama produceerde. De terugblik wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, dat de archieven van Crama beheert.

Jeugdsterren

In veel recente en op stapel staande Nederlandse speelfilms spelen kinderen de hoofdrol. Quinten Schram (Pietje Bell), Yannick van de Velde (In Oranje), Liv Stig (Polleke), Janieck (Pluk van de Petteflet), Jasper Oldenhof ("Eric of het Klein Insectenboek"), Joep Truyen (Lepel) en anderen vormen de huidige generatie jeugdacteurs. Het festival presenteert op zondag 26 september een speciaal programma met vertoningen, interviews, ontmoetingen en een Talkshow Jr. rondom deze jeugdige sterren, en ook rondom jeugdacteurs uit eerdere jaren zoals Danny de Munk en Olivier Tuinier.

Het 24e Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2004 in Utrecht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.