compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Verhoeven pakt regisseren weer op

Verhoeven pakt regisseren weer op

Verfilming Russische roman in de maak

19-5-2005 CANNES / LOS ANGELES - Na vijf jaar gaat Paul Verhoeven weer aan de slag met een filmproductie. De regisseur staat tevens in de schijnwerpers als filmmaker in een film van producent Dirk Rijneke.

Delen op facebook

Na Hollow Man is het een tijdje stil gebleven rond Paul Verhoeven (Turks Fruit, Soldaat van Oranje). Hij verleende nog wel zijdelings zijn bijdrage aan het vervolg op Starship Troopers, welke alleen op video werd uitgebracht. Echter, door hartproblemen werd onder andere de productie Zwartboek over de Joodse spionne 'Ellis' in de Tweede Wereldoorlog uitgesteld.
Verhoeven gaat nu de Russische roman "The Winter Queen" verfilmen, naar het boek van Boris Akunin. Opnames van de film beginnen in september. Zelf beschrijft de regisseur het verhaal als Basic Instinct in 1876. In de film onderzoekt detective Fandorin de moord op de zoon van een Russische grootindustrieel. Hij stuit op een mysterieuze samenzwering.
De roman is het eerste van elf delen. Op de rechten van de eerste drie delen heeft Verhoeven een optie genomen. Afhankelijk van het succes van de film zal hij ook op de overige delen een optie nemen. Producent Seven Arts heeft aangegeven open te stan voor meer verfilmingen.
Verhoeven was op het filmfestival in Cannes lang in gesprek met filmproducent Dirk Rijneke. Het gesprek werd opgenomen voor een film over het werk van Paul Verhoeven in de afgelopen 25 jaar. De film zal een vervolg zijn op de documentaire "Waar is mijn jas?", waarin gesprekken en interviews tussen Paul Verhoeven en de vorig jaar overleden regisseur Wim Verstappen te zien zijn.
Rijneke wil de nieuwe film, die de werktitel "Nieuwe Jas" heeft gekregen, uitbrengen op het Nederlands Filmfestival dat 22 september aanvangt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.