compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Verhoeven verfilmt Bataan-dodenmars

Verhoeven verfilmt Bataan-dodenmars

27-5-2004 DEN HAAG (ANP) - Regisseur Paul Verhoeven bereidt op dit moment een film voor over de Japanse oorlogsmisdadiger Masaharu Homma. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Homma was de legerleider die in 1942 de gruwelijke Bataan-dodenmars aanvoerde die duizenden Amerikaanse soldaten door de Filipijnen moesten maken.

De soldaten werden tot de tocht gedwongen na de capitulatie van de Amerikanen in de Filipijnen. De meeste van hen stierven onderweg aan malaria, dysenterie en gebrek aan water en voedsel. Wie niet verder kon, werd neergeschoten. Homma hield aan deze tocht de bijnaam Beast of Bataan over. Dat moet ook de titel van de film worden. Na de oorlog werd de Japanner door de Amerikanen gefusilleerd.

Aan het script wordt momenteel gewerkt. De rechten van het verhaal liggen bij Mel Brooks Films, het bedrijf dat eerder verantwoordelijk was voor films als Frances en The Elephant Man. Het verhaal circuleerde al een aantal jaar in Hollywood. Een halfjaar geleden werd Verhoeven gevraagd of hij interesse had in het project.

Het budget van de film moet $25 miljoen gaan bedragen. De producent probeert op dit moment de financiering rond te krijgen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.