compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Verhoeven werkt aan Nederlandse oorlogsthriller

Verhoeven werkt aan Nederlandse oorlogsthriller

10-10-2003 DEN HAAG - Regisseur Paul Verhoeven gaat weer samenwerken met scenarist Gerard Soeteman. Het duo werkt op dit moment aan een Nederlandse thriller die in 1945 speelt. Dat heeft Verhoeven woensdag gemeld.

Delen op facebook

Het zou voor de filmmaker de eerste Nederlandse film zijn sinds hij in 1983 naar Hollywood vertrok. Het project luistert voorlopig naar de titel Zwartboek en speelt tegen de achtergrond van de bevrijding. Verhoeven en Soeteman leggen op dit moment de laatste hand aan het script.

De film moet geheel in Nederland worden opgenomen. De regisseur noemt als locaties onder meer Den Haag en de Biesbosch. Namen van acteurs wil Verhoeven nog niet noemen, al wil hij de film wel opnemen met een geheel Nederlandse cast en crew.

'Het is al sinds ik naar Amerika ben vertrokken een hartenwens van me om nog een film in Nederland te maken', stelt Verhoeven. 'Als we de schouders eronder zetten, kunnen we over een jaar aan het draaien zijn. Het moet een oer-Hollandse film worden, maar wel goed genoeg om op internationaal niveau te kunnen concurreren.'

Paul Verhoeven en Gerard Soeteman maakten in de jaren zeventig en tachtig samen acht films, waaronder Turks Fruit (1972), Soldaat van Oranje (1977), Spetters (1980) en De Vierde Man (1983). In Amerika maakte de Nederlandse regisseur onder meer kassuccessen als RoboCop (1987), Total Recall (1990) en Basic Instinct (1992). De twee maakten in 1969 ook de succesvolle televisieserie Floris.

Behalve aan het Nederlandse 'Zwartboek' werkt Verhoeven in Amerika met voormalig cameraman Jan de Bont aan een familiedrama dat luistert naar de titel 'Paperboy'.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.